Make your own free website on Tripod.com
 

BOKS SA UKLJEŠTENJEM ZA PRAŠENJE KRMAČA

Boks   sa   uklještenjem   za   prašenje   krmača   na   betonskim   nosećim   gredama je izrađen od čeličnih profila toplocinkovanih i vodootporne šperploče sa metalnim okvirima. Kontrukcija je smeštena na betonske noseće grede na već za to predviđene nivoe. Podni deo je popunjen podnom grejalicom ispod prasadi, plastičnim lamelama i betonskom pločom ispod krmače.

Uklještenje za krmaču je izrađeno tako da se okretanjem zadnjih vrata može korigovati dužina uklještenja za približno 30 cm, što je veoma značajno zbog različitih veličina krmača. Veoma važna je i uloga bočnih cevi, koje sprečavaju krmaču da brzo i nesmotreno legne. Hranilica je izvedena tako da se može okretati oko šarke zajedno sa vratima kao i oko ose nosača radi pražnjenja ili ispiranje.

U sklopu boksa nalazi se i podna grejalica veličine
1000 x 500 mm ili 1100 x 600 mm sa instalisanom snagom od 100 W tj. 120 W, koje svojom masom (oko 50 kg) obezbeđuju znatnu akumulaciju toplote, što je veoma bitno u slučaju nestanka energije (prestanka grejanja). Sistem grejanja je toplovodan, režima 60/40C, a kao gorivo za zagrevanje vode može se koristi: čvrsto gorivo, tečno, gas struja itd.

Ovakvim načinom grejanja nije potrebno nikakvo dodatno grejanje ambijenta kao što su infracrvene sijalice ili duvanje toplog vazduha
... detaljnije

Toplim podovima se obezbeđuje temperatura na površini ploče od 38C - 40C, što je idealna temperatura za ovu klasu prasadi.

Proračun energetski potreba za klasično ambijentalno grejanje farme svinja ...

   
   


BOKS ZA PRAŠENJE
(KOMPLET)

     
   


BOKS ZA PRAŠENJE
(OD NAZAD)